Im back

Anonym : Hej. Vad har ni kvar att köpa till bebisen och vad har ni köpt? Vad har ni för namn till bebisen, några exempel? :)

Svar : Hej! Än så länge har vi köpt en hel del kläder, nappar, nappflaskor och sånt som kommer att vara nödvänlihgt i början. Snart ska vi köpa barnvagn och spjälsäng osv, efter det köper vi resten som är kvar till bebisen när det närmar sig slutet. Namn har vi massor utav på en lapp som är hemma hos min mamma som inte är solklart än. Återkommer om namnen när vi har bestämt oss :)
Här är en bild på min mage hur den ser ut nu i vecka 31. Dock tycker jag att denna vecka har gått söligt, men jag njuter så mycket jag kan. Nu är det bara 68 dagar/9 veckor kvar tills våran ängel är beräknad att komma. Man kan inte göra annat än att längta!!!!



Vecka 31

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. 

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram. 

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern. 

Du har förmodligen gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.



Vecka 30

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu. 

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. 

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar. 

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig anfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne. 

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.



Info

Till en läsare som har kommenterat och undrat när bebisen kommer så är h*n beräknad att komma den 6 oktober. Ni kan kolla högst upp till vänster precis om inläggen när den kommer, det finns en ruta där det står hur många dagar det är kvar. Återkommer till bloggen imorgon eller något, ha det bäst.



Vecka 29


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna. 

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor. 

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.



I love you




Update

Hej dålig uppdatering! Jag vet att jag suger på att uppdatera just nu. Vet faktiskt inte varför jag inte bloggar. Dels för jag umgås med min pojkvän hela tiden och för att jag inte sitter vid datan så mycket. Ska försöka uppdatera lite mera. Idag har vi varit hos min farmor som fyller år, vi stack hem när regndropparna börja falla ner på marken. Och nu gör vi inte så mycket nu heller .. Så vi hörs väl när jag kommer med något mer vettigt att skriva om pusss :)



Min mage

Eftersom jag inte har lagt upp bilder på min mage på ett tag så får ni bilder från magen idag, vecka 28! <3
Jag och älskling har suttit och redigerat bilderna till en bild,
jag tycker den blev rätt så fin iaf hihi =)



Vecka 28

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar 

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen. 

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.



Barnvakt

Hejsan på er allihoppa! :) Nu är jag hemma igen, eller jag kom hem för två dagar sen. Har bara umgåts med min älskling och igår åkte vi till finspång till min syster och ska sitta barnvakt åt hennes son hela helgen. Saknat mosters älskling! Igår lagade vi mat, pomme kyckling och hamburger kött, muuummss. Och så myste vi med deras söta kattungar som bara är några veckor gamla, översöööta!!  Aja vi får se vad vi hittar på med lillgrabben idag, nu ska vi iallafall fixa frukost :) Hörs senare puss




Sista dagen

Godmorgon på er! :) Här är man uppe tidigt varje morgon och går och lägger sig rätt skapligt. Har inte haft någon bra uppdatering på bloggen, måste ju njuta utav den sista tiden som är kvar. Idag är det sista dagen här i Turkiet så snart ska jag ner till stranden. Ikväll är det turkisk afton IGEN vilket jag älskar varje gång. Massa god mat, roliga uppträdande och massa kul. Imorgon åker vi hem ganska tidigt så är hemma i Sverige på kvällen någon gång. HEM TILL MIN ÄLSKLING!! <3 Nej nu ska jag väcka mina syskon så vi kommer ner någon gång. Ha det bäst :)





Vecka 27


Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul..



Vill vara hos dig

Idag är det 7 månader mellan mig och min älskling! Önskade jag va hos dig och kunde fira våran dag :( Min fina kärlek, min fina pojkvän, min fina prins du är det bästa som har hänt mig och jag är glad över att du kommer bli pappa till mitt barn, mina barn ska förtjäna den bästa och det är du. Jag älskar dig! <3




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!