Min mage vecka 35

Vill börja med att säga tack till alla kommentarer, sånna som ni är guldvärda! :) Tänkte att det var ett tag sen som jag visade min mage, tog ett kort på magen nyss och här har ni min mage i vecka 35!





Döm inte gravida.

Jag hade tänkt att skriva någonting vettigt någon gång och eftersom jag har tänkt på detta ett tag nu så tänkte jag att jag kanske skulle passa på att skriva ut mig lite.. I detta inlägg syftar jag mest på tre personer, men det gäller även andra också.

Innan jag blev gravid hade jag hur många kompisar som helst att umgås med. Jag är en glad tjej som gillar att umgås. Jag hade roligt med mina vänner varje dag. Jag hade alltid någonting att göra, någon att vara med. Sen när jag blev gravid rasade allt. Jag tappade kontakten med folk, slutade umgås, och jag hade ingenting att göra om dagarna eller någon att prata med. När jag behöver mina vänner som mest så finns ingen? Varför ska det alltid vara så? Det jag skulle komma fram till i detta inlägg var att jag förlorade mina närsmaste vänner. Dom jag oftast umgicks med varje dag dömde mig som hårdast. Mina " bästa vänner " förlorade jag först utav alla andra. Sen förlorade jag en efter en efter en hela tiden. När jag går ut ser jag hur folk oftast kollar snett, jag ser hur dom snackar om mig osv .. Bara för jag är gravid?? bara för att jag är ung? Folk som tror att jag inte kommer att kunna ta hand om ett barn för jag är ung. Men det är nytt för alla, alla är inte proffs på det första barnet oavsett ålder. Men sen  när jag har barn och att jag sköter det bra så kommer ni alla se att ni har/ har haft fel. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det jag egentligen vill skriva ut hur jag ska skriva det. Folk som försöker trycka ner mig bara för jag är gravid skrattar jag bara åt. Folk som snackar skit och försöker att få mig att " inse " vilket dumt val jag har gjort. Släng er i väggen! Ni kan kommentera och snacka hur mycket ni vill och slösa era energi på det för jag bryr mig inte. Jag vet vad jag vill, jag vet att jag kan och jag vet att jag är redo. Jag känner mig bäst själv än någon annan. Men varför ska jag behöva förlora vänner på det? Vad har jag haft för vänner? Haft förtroende av att dom stöttar mig i allt osv. Mitt ord till det är HAHA. Jag har lärt mig att inte lita på någon annan än sig själv. Jag kan inte säga att jag förlorar någonting på att vara gravid/ska ha barn för jag får nått så mycket finare utav det än att ha falska vänner!



Vecka 35

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm. 

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter. 

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak. 

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.



sammandragningar

Godkväll bloggläsare! :)
Just nu sitter jag hemma hos pappa och kollar på True talent. Ska packa och sedan åka till mamma efteråt. Igår var jag med min älskling och min fina vän Jonna. Fick massa söta bebis kläder utav henne som var hennes systers innan. Tack så hemsk mycket!!! <3 ..

Men det var inte allt som hände igår, jag hade sammandragningar till och från i stort sätt hela dagen. Grym upplevelse, det var sån känsla fast det gjorde rätt så ont! Man börjar ju undra om h*n vill ut snart eller om h*n bara förbereder sig inför förlossningen som inte är så långt kvar nu. Snart e du här bebis! <3 .. näää nu ska jag fortsätta kolla på tv, vi hörs :)



vänd dig innan det är dags

hejsan hoppsan! :)
Just nu sitter jag hemma med min fina vän Jonna och min älskling. Vi har varit i sjukhuset och kollat så bebisen mår bra osv .. Allt var som det skulle bara att stjärten var neråt, så jag hoppas att h*n vänder på sig innan förlossningen. Min lilla plutt! <3 .. vad vi ska göra? inte en aning vi ska väl åka till hageby om en stund tror jag, får se vad vi hittar på :)



Fira selmiiih

Hejsan lördag! :)
Jag och älsklingen vaknade för en stund sen, vi har ätit frukost o sådär. Ska alldeles strax leta efter vad jag ska ha på mig senare för ikväll ska vi nämligen fira min fina vän Selma som fyller 18 år efter klockan tolv! Hoppas du får en grym kväll, denna kväll är bara din och den ska firas som du vill. Du är värd det allra bästa!! Hipp hipp hurra hurra hurra! :D




vecka 34


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av smärta i höfterna och läs om våra självhjälpsåtgärder.




Försöker filma det.

Hejsan hoppsan! :)
Kom precis hem har varit på lite ärenden med min älskling. Bland annat var vi hos barnmorskan idag och lyssnade på hjärtat o kände lite på bebisen som låg neråt som vanligt när vi kommer dit haha.. Min lille bebis <3 Får se vad vi ska göra idag, ska nog till rix fm en sväng o kolla lite.

På tal om rubriken så försöker jag filma när bebisen sparkar men det syns inte på videon :( Keff mobil .. Så ska försöka skaffa mig en bättre mobil eller kamera och filma så kan ni få se det. Konstigt att man inte ser eftersom att den rör på sig/sparkar så rör sig hela magen haha helt underbart. Aja får försöka fixa det på något sätt, nu ska jag sätta igång med lite grejer här hemma, Puss på er :)



Onsdag

Hejsan allihoppa :)
Jag sitter och spelar guitar hero haha sjukt länge sen man spelade det. Väntar på att min pappa ska komma hem så vi kan laga någon mat. Idag var jag och älskling i sjukhuset och träffade en tjej och snackade lite om boendet osv sen när bebisen har kommit. Imorgon ska vi tillbaka dit fast då ska vi träffa barnmorskan! Inte långt kvar nu, idag är det 50 dagar tills våran ängel är beräknad. LOVE!! .. Nu ska jag fortsätta här, vi hörs :)



my everything

mitt hjärta, min älskling, min ängel! <3





sådant som kan hända ..


Har nog aldrig varit mer orolig än vad jag var den dagen .. Detta hände för två dagar sen och varför jag skriver detta är för att det är sånt som kan hända, eller sånt som händer..

Jag satt och kollade på tv med min älskling sen blev jag helt plötsligt jätte kissnödig så jag gick på toa och jag fick jätte ont i magen och när jag torkade mig så var det blod på pappret.. Mina tårar kom och jag hade panik, hade ingen aning om varför det kom blod ur mig.. Pratade med mamma i världens skräck och hon ringde ambulansen. Vi åkte upp till förlossningen och som ni ser på bilden så fick jag två band runt magen, det lyssnar av bebisens hjärta osv, i en halvtimme låg jag sådär. Efter det tog vi ultraljud och en gynundersökning..

Allt visade sig vara bra med bebisen, h*n mådde jätte bra och allt var som det skulle. Anledningen till att jag blödde var att moderkakan låg neråt men det var ingen fara, den var inte "ansluten" men skulle detta hända igen så skulle jag ringa. Är så lycklig att det inte var något farligt, vet inte vad jag skulle göra om det skulle vara något allvarligt..



vecka 33


Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.



62 dagar kvar!


2 månader, 8 veckor & 62 dagar kvar! ♥♥♥




vecka 32


Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!



Amatör

Som ni kanske märker så har jag en ny header, första gången jag gör en haha.. Ska bara ha den tills jag lär mig att göra grymma headers. Om någon är bra på att göra headers så är det bara att skriva skulle inte tacka nej för lite hjälp hihi :D



BVC

Hejsan sunshines! :)
Jag och älskling kom precis hem från barnmorskan vi lyssnade på bebisens hjärta och mätte magen och tog lite prover och sånt. Allt var som det skulle och vilket var skönt att höra. Vi kände även på bebisen och huvudet låg neråt och både jag och älskling kände huvudet väl, helt underbart! Får se vad vi ska göra vi ska nog bara ta det lungt för det mesta :)



8 månader

Finns ingen som jag är lyckligare med dig, du ger mig kärlek & lycka. Du har mitt hjärta i din hand. Jag är så otroligt glad över att jag har dig, du anar inte hur lycklig du gör mig bara genom att bara le. Mina känslor för dig är oslagbara och jag tror på oss! Om det är någon kille som jag kan se min framtid med så är det med dig.

Du är bäst och jag älskar dig hjärtat mitt! <3



Skönt väder

Hejsan på er! :) Förlåt för min dåliga uppdatering, har inte haft tillgång till data. Jag har varit hemma hos min pojkvän och firat hans lillebror och morfar och haft fullt upp hela dagarna. Trevligt! Idag är det en sån dag som man vill göra något roligt på, får se vad jag och mitt hjärta ska hitta på. Vi ska fira mina föräldrars kompis idag så kommer uppdatera senare ikväll förmodligen. Hoppas allting är bra med er :)
På tal om annat så saknar jag denna brud så det bara sjunger om det! :(



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!